Consultații Lingvistice

022 29 58 98

   

   

   

   
   

Film dedicat Marii Uniri de la 1918

Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” Vă invită în data de 29 noiembrie a. c., cu începere de la ora 10.00, în Sala Azurie a AȘM, la vizionarea filmului Basarabia, realizat de Horia Muntenus.

Filmul este dedicat Marii Uniri de la 1918 și prezintă o radiografie a istoriei și geografiei spirituale a Basarabiei, o investigație a trecutului zbuciumat prin care au trecut românii de pe malul stâng al Prutului. 

,,Basarabia” este o producție documentar-artistică, care cuprinde interviuri cu istorici de prestigiu și personalități culturale de pe ambele maluri ale Prutului  și mărturii ale supraviețuitorilor unor evenimente istorice de rezonanță: foamete, deportări și întemnițări.

Proiecția cinematografică este un lungmetraj, cu o durată de 5 ore, împărțit în episoade de câte o oră.

 

 

 

 

 

   

Apariții în media  

   

Avizier  

Se anunţă susţinerea tezei de doctor în filologie. Candidat: Alina PĂTRUNJEL. Conducător ştiinţific: Ion BĂRBUŢĂ, doctor în filologie, conferențiar cercetător. Consiliul ştiinţific specializat: D 621.05-109 din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”. Tema tezei: „Performarea actelor de vorbire în discurs”

Citește mai departe...

Joi, 5 septembrie 2019, la ora 14:00, sala 408, va avea loc şedinţa Seminarului ştiinţific de profil al Institutului de Filologie Română Bogdan Petriceicu-Hasdeu al MECC, specialitățile: 622.03. Literatură română; 622.02. Teoria literaturii; 621.03. Folcloristică. 

Citește mai departe...

Joi, 22 august 2019, ora 14.00, în Sala 408, în şedinţa Seminarului Ştiinţific de Profil din cadrul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”, va avea loc discuţia tezei de doctor în filologie, la specialitatea 621.04. Lexicologie şi lexicografie; terminologie şi limbaje specializate; traductologie (limba română)

Citește mai departe...
   

Aparitii editoriale  

   
© INSTITUTUL DE FILOLOGIE 2015